Športna obutev

Športna obutev

Prikazovanje 1–24 od 108 rezultatovŠportna obutev

Pohodništvo, tek, fitnes … V naši trgovini ponujamo pestro izbiro športne obutve od tekaških copat, pohodne obutve, copate za trening in prosti čas… Predstavimo vam lahko najnovejše izdelke in tehnologije vrhunskih in svetovno priznanih športnih znamk, vključno s Salomon, Scarpa, Salewa, Tecnica, Inov8, Under Armour in številnimi drugimi proizvajalci športne obutve.

Pohodna obutev

Velikost

S pravilno izbiro velikosti do pravih pohodniških čevljev. Tvoji sanjski pohodniški čevlji se morajo ujemati z vašimi nogami. Prav tako je pomembno kako in kam boste hodili. Preden si jih zavežete in se odpravite na pot se morate prepričati tudi, da so vam prav in so primerni za vaše podvige. Pazite, da vas ne tiščijo in vam niso preozki. Tudi v prevelikih se ne boste počutili dobro, saj se vam bo noga preveč premikala naprej in nazaj.
Pohodniški čevlji bi se morali prilegati povsod okrog nog udobno. Najbolje je, da se vam izmeri dolžina, širina in obseg stopal. Dobro je, da nosite ustrezne nogavice. Priporočljivo je, da jih pomerjate z nogavicami, ki jih nameravate nositi. Znane nogavice vam pomagajo hitreje oceniti prileganje in občutek nove obutve. Poskrbite, da se debelina nogavic ujema s tisto, ki jo nameravate nositi. Uporabljajte sintetične materiale, ne počasi sušljive bombažne nogavice. Splošno velja , da ko stopala v čevlju potisnemo naprej, naj bo zadaj na peti največ za eno debelino kazalca prostora. Ko čevlje zavežemo se prsti ne smejo dotikati čevlja v sprednjem delu. Pazite, da se vam peta ne premika preveč.
Ker pa je vsako stopalo edinstevno in se razlikuje po različnih višinah stopalnih lokov, obliki, širini… je prav toliko tudi različnih načinov hoje. Zato si je resnično dobro vzeti čas, da pomerite in se pravilno odločite za nakup, saj se boste s tem izognili težavam, ki vas lahko čakajo ob nepravih pohodnih čevljih.
Prav tako priporočamo, da se z novimi ne odpravite prvič na večdnevne izlete, temveč jih raje “uhodite” na kakšem krajšem sprehodu in se s tem izognete možnim problemom.

Na voljo imate ogromno paleto možnosti, od zelo lahkih čevljev do planinskih čevljev za visokogorje. Izbirate lahko med nizkimi, pol visokimi in visokimi pohodnimi čevlji. Razlikujejo se tudi po podplatih in različnih gumah na podplatih ter membranah na zgornjem delu čevlja.

Nizki pohodni čevlji s prilagodljivimi in mehkejšimi podplati so odlični za dnevno pohodništvo in lažje terene. Izdelani so iz lažjih in zračnejših materialov. Izbirate lahko tudi med nepremočljivimi modeli. Nekateri hitrejši pohodniki celo izberejo »trail-running« tekaške copate tudi za daljše razdalje.

Pol visoki pohodni čevlji: Ti modeli so od srednjih do malo višjih modelov in so namenjeni dnevnim pohodom ali kratkim backpacking izletom z lahkimi obremenitvami. Običajno so bolj fleksibilni in imajo manjšo podporo. Spadajo med najbolj priljubljenimi pohodnimi čevlji. Od tistih, ki so namenjeni za zahtevne terene se ločijo predvsem v teži in so manj »robustni«. Ti čevlji običajno segajo preko gležnja že s tršim podplatom. Z zunanje strani imajo ponavadi gumo, ki ščiti pred udarci skal in kamenja.

Visoki pohodni čevlji: Ti so namenjeni za najzahtevnejše terene v visokogorju. Ker ste lahko v visokogorju izpostavljeni najtež Izdelani so iz najkvalitetnejših podplatov kakovosten zgornji del čevlja. Namenjeni so težjim obremenitvam na večdnevnih potovanjih globoko v gore. Vsi segajo preko gležnja, kateri nudijo odlično podporo. Vzdržljivi in odporni, s trdnejšimi podplati in večinoma z nepremočljivo membrano, ki vas ščitijo pred vlago in dežjem.

Združljivost z derezami

Če se nameravate ukvarjati z alpinizmom ali zimskimi turami je dobro, da imate čevlje združljive z derezami, ki so ključnega pomena za vašo varnost.

Moški in ženski pohodi čevlji

Vsi proizvajalci izdelujejo pohodne modele v moški in ženski Zaradi posebnosti in razlik med moškimi in ženskimi modeli različicami je priporočljivo, da ženske izberete ženski model, moški pa moške modele. Razlike med moškimi in ženskimi pohodnimi čevlji so lahko poleg barve še v višini čevlja, debelini podplata, blaženju… Moški čevlji so zasnovani po obliki moške noge, zato so višji. ženski čevlji pa so posebej oblikovani po ženski anatomiji nog in so nižj.

Dodatno udobje v športni obutvi

Ne glede na to ali ste pohodnik, alpinist, tekač, smučar ali kolesar imate možnost dodatne prilagoditve udobja in podpore v vaši športni obutvi. To so tako imenovani športni vložki izdelani po meri. Preprečujejo, da ne prihaja do bolečin v nogah in utrujenost stopalnih lokov. Vložki po meri pa so izdelani tako, da ustrezajo geometriji vsakega stopala za resnično prilagojeno podporo. Poznamo različne modele vložkov, ki se razlikujejo po trdoti materialih, debelini, gladkosti…

Copati za tek in trening

Preverite našo ponudbo vrhunskih proizvajalcev tekaških in trening copat za vse vrste teka in treninga. Samoumevno je, da so tekaški copati najpomembnejši del opreme tekačev, zato je izbira izbira pravega para zelo pomembna.