Boot fitting

Boot fitting

Individualno prileganje smučarskih čevljev že dolgo ni več namenjeno samo tekmovalcem in najboljšim smučarjem ampak vsem smučarjem.
Kot specialisti za smučarske čevlje vam lahko naredimo celoten fitting pancarjev. Prilagajanje dolžine in širine, izdelovanje vložkov za stopala, izdelovanje notranjih čevljev (foamov), nastavitev stranskega naklona (kantinga) čevljev, vijačenje podložnih ploščic (lifterjev).
Koala boot lab je največji specialist za prileganje smučarskih čevljev v regiji. Naša prednost in posebnost je natančna izmera nog in stopal s šestimi kamerami, ki precizno posnamejo obliko noge in tako zabeležijo vse njene pomembne mere ter pomagajo pri izbiri in prilagajanju čevljev. Vsi podatki se shranjujejo v bazo, iz katere lahko tudi kasneje razberemo kakršnekoli spremembe na nogi (rast, občutljivost, širino in možne spremembe stopala). Ne pozabite, da so smucarski cevlji poleg smuci najbolj pomemben kos opreme pri smučanju.

Oblika in dolžina noge

Ne glede na veliko izbiro smučarskih čevljev, več kot polovica kupcev smučarskih čevljev potrebuje prilagoditev po meri, saj nista nogi po dolžini in širini nikoli sorazmerni (ozka peta, širok sprednji del stopala). Zunanja školjka čevljev je iz trde plastike, zato lahko razmerje med obliko nog in obliko čevljev povzroča težave. Čevlje pa lahko do neke mere po dolžini in širini termično raztegujemo ter jih brusimo.

Vložki za stopala

Izdelujemo vložke za stopala, ki se stopalu 100% oz. popolnoma prilegajo. Z vložkom ima uporabnik podprt stopalni lok, kar omogoča hitrejši in močnejši nastavek na notranji robnik, izboljša ravnotežje ter porazdeli težišče po celotnem podplatu. Ena od prednosti vložka je razbremenitev pete in prstov, ker se težišče razbremeni po celotnem stopalu. Prav tako je ena od prednosti vložka, da se izboljša pritisk na notranji robnik smuči in pa odpravi tudi nepravilnosti v gležnjih in kolenih, kar pripomore k varnosti, udobju in zdravju.

Grelni vložki

Za vse tiste, ki bi si želeli, da jim je v smučarskih čevljih toplo, imamo na voljo grelne vložke, ki se prilegajo vsem modelom smučarskih čevljev. Vložek po meri se lahko predela tudi v grelni vložek, v predel prstov se vgradi grelni vložek, ki je povezan z baterijo, katerega se prekrije z tanko tkanino. Imamo pa tudi dve vrsti serijskih vložkov. Prvi obstaja v treh različnih višinah za nizek, srednji in visok stopalni lok. Drugi pa je klasičen grelni vložek s popolnoma ravnim podplatom.

Stranski naklon čevlja

Za dobro smučanje pa je pomembna tudi nastavitev stranskega naklona čevljev. Ob slabi nastavitvi ne moremo optimalno izkoristiti ostale opreme. Zaradi različnih postavitev skočnega in kolenskega sklepa je temu primerno treba nastaviti smučarski čevelj.

Podložne ploščice

Ker sta pri tekmovalcih pomembni vsaka stotinka in vsak milimeter, je treba čevlje podložiti do najvišje dovoljene višine s podložnimi ploščicami (»lifterji«), ki se privijačijo na spodnji del čevljev. Zaradi višine vpetja smučarskih vezi je potrebo le te prilagoditi na pravo višino. Prednost podložnih ploščic je tudi v zaščiti proti obrabi zaradi hoje v smučarskih čevljih. Podložne ploščice pripomorejo k hitrejšemu in boljšemu prenosu sile preko smučarskega čevlja na smuči.

FOAM

Ponujamo tudi izdelavo FOAM (pena) notranjih čevljev. Tu se v prazen notranji čevelj, ki je kot nekakšna prazna vrečka, s posebnim postopkom vbrizga peno, ki se po nekaj sekundah strdi in zapolni ves prostor med nogo in zunanjo plastično školjko. Kombinacija pene in vložka zagotavljata idealno oziroma popolno prileganje smučarskega čevlja.