Novice Zima je pred vrati: Kaj je novega za sezono 2019/2020


Zima je pred vrati: Kaj je novega za sezono 2019/2020


Jesen je že tu, zima je pred vrati, smučarska sezona pa se neizbežno bliža. V naši trgovini se pripravljamo na novo sezono v največji meri čez poletje. Največja inovacija za letošnjo sezono je nova 3D naprava za merjenje nog. Njena posebnost je, da posname obliko noge z vseh strani (360 stopinj) in naredi 3D sliko. Naprava zabeleži vse mere, shrani 3D sliko in nam pomaga pri nadaljnem izboru ter prilagajanju smučarskih čevljev. Vsi podatki se shranjujejo v bazo, iz katere lahko tudi kasneje razberemo rast, občutljivost in možne spremembe stopala posameznega smučarja.

naprava-za-merjenje-nog-3d-koala-boot-lab1
naprava-za-merjenje-nog-3d-koala-boot-lab

V poletnem času smo poleg priprav na zimo deležni tudi obiska tekmovalcev, ki za svojo opremo poskrbijo v poletni sezoni. Tovrstni obiski se začnejo meseca julija. Tisti, ki pa želijo biti pripravljeni še prej, se pri nas oglasijo že v mesecu maju.

smucanje-poletna-sezona-clanek9

V naši trgovini je vedno v ospredju zadovoljstvo strank in strokovno svetovanje. Strankam tako ponujamo največji izbor smučarskih čevljev in celotne smučarske opreme v regiji. Osredotočeni smo na kvalitetne produkte vrhunske kakovosti, visoko zmogljivih materialov in zato med drugim ponujamo tudi ekskluzivne linije izdelkov. V letošnji sezoni smo razširili ponudbo in dodali nekaj novih proizvajalcev smučarske opreme. Naši strokovnjaki vam z veseljem svetujejo in pripravijo pravo kombinacijo opreme za vas, ki bo ustrezala vašim potrebam in zmožnostim. Poleg osebnih nasvetov in prvovrstne storitve bodo športni navdušenci, ki bodo obiskali našo trgovino, našli tudi kakovostna športna oblačila in funkcionalna oblačila ter dodatke ekskluzivnih športnih blagovnih znamk. Pripravili smo nekaj novosti in produktov, ki smo jih dodali v našo ponudbo

Prenovljena linija smučarskih čevljev Salomon S/PRO

Pri Salomonu je največja novost za sezono 2020 nova linija smučarskih čevljev S/Pro, ki zamenjuje  linijo X Pro, ki je zadnje štiri sezone najbolje prodajna linija čevljev na svetu. Nova S/Pro linija čevljev prinaša izboljšano prilagoditev, udobje, izredno lahkost in hkrati vrhunski prenos moči na smuči. Torej, razmerje med težo in prenosom moči je resnično neverjeten. Brezšivni notranji čevlji pa pripomorejo še k boljšemu prileganju in udobju.

cevlji-spro-clanek1
cevlji-spro-clanek5

Nova serija smuči Redster X pri Atomicu

V tej sezoni, zdaj vključuje širše možnosti. Ena od novih smuči pri Atomicu iz linije Redster so smuči Redster X9 »Widebody«, ki so pod čevljem širine 75 mm. Ta smučka bo odlična za smučarje, ki si želijo zmožnosti Redsterja, a so zaradi svoje širine manj agresivne in bolj igrive, primerne tudi za razrit teren in spremenljive pogoje po progi.

redster-x-clanek3
atomic-redster-x-clanek4

Do popolne kombinacije varnosti in udobja s čelado Savor AMID Visor HD Plus

Smučarska čelada Atomic Savor AMID Visor HD Plus je povsem nova Atomicova vrsta čelade z vizirjem.Revolucionarni AMID sistem z dvojno gostoto pene, ki absorbira tresljaje in zagotavlja boljšo zaščito pred udarci, zagotavlja kar do 40 % večjo zaščito od zahtevanih varnostnih standardov. Za zračenje je v čelado vključen Active Aircon, Atomicov najnaprednejši zračni sistem. Priložen je dodaten vizir s svetlejšo lečo, namenjeno slabšim vremenskim pogojem.

celada-atomic-savor-visor-hd-clanek2

Norveško spodnje perilo Devold iz merina

Izdelki Devold združujejo vse prednosti merino volne – odvajanje vlage stran od kože v času potenja, izolacija, regulacija temperature in nadzor vonja. V podjetju Devold, ki že z več kot 160-letno tradicijo izdelujejo izdelke iz volne, so predvsem osredotočeni na kakovost izdelkov, namenjenih vsem ljubiteljem aktivnega življenja v naravi. Volna prihaja od merino ovc v Argentini, Avstraliji in na Novi Zelandiji, zaradi česar so Devoldovi osnovni sloji, nogavice in dodatki neverjetno mehki in enostavni za nego.

devold-clanek6
devold-clanek7

Karpos – za vse ekstremiste in športne navdušence

V našo ponudbo smo dodali novo blagovno znamko, dokaj mlado italijansko podjetje Karpos, ki je predvsem osredotočeno na proizvodnjo tehničnih oblačil za vse alpiniste, turne smučarje, smučarje, plezalce in pohodnike. Karpos, rojen ob vznožju Dolomitov, razvija filozofijo, ki spoštuje bistvo narave z namenom spremljanja in podpiranja tistih, ki jih poganja želja po vzponu čim višje. Karposovi izdelki so koncentrat inovativnosti, oblikovanja in kakovosti materialov z italijanskim pridihom – prava linija tehničnih oblačil za plezanje, pohodništvo in smučanje. Zaradi tega KARPOS od leta 2013 sponzorira športnike italijanske državne smučarske alpinistične reprezentance in nekatere najboljše plezalce na svetu, na primer Cédric Lachat.

karpos-clanek11
karpos-clanek10

V Koala Ski Boot Lab-u se kot specialisti za smučarske čevlje ukvarjamo s fittingom smučarskih čevljev in preoblikovanjem po meri – prilagajanjem dolžine in širine, izdelovanjem vložkov za stopala, izdelovanjem notranjih čevljev (foamov), nastavitvijo stranskega naklona čevljev (kantinga), vstavljanjem podložnih ploščic (lifterjev) … Primarni modeli različnih proizvajalcev večini smučarjev ne ustrezajo, saj so noge uporabnikov različne in jih je za optimalno prileganje stopalu uporabnika potrebno dodatno preoblikovati.