Novice SKI MOJO za večjo vzdržljivost, sigurnost in varnost pri smučanju


SKI MOJO za večjo vzdržljivost, sigurnost in varnost pri smučanju


Opornica Ski Mojo je prva specializirana opornica za smučanje in vse ostale športe na snegu, ki poveča zmogljivost smučarja, pri tem pa varuje spodnje ude in sklepe. Namenjena je smučarjem, ki si med gibanjem na smučeh želijo več sigurnosti za bolj intenzivno smučanje. Rezultati ankete, kjer je sodelovalo 500 uporabnikov, pričajo o 97 % zadovoljstvu po prvi in ob redni uporabi, na Ski Mojo pa prisegajo tudi profesionalni športniki.

SKI-MOJO-OPORNICE

Prednosti uporabe

Njeno delovanje temelji na sistemu vzmeti, ki prevzame približno tretjino telesne teže smučarja, razbremeni noge ter kolena, nastala energija ob krčenju vzmeti v fazi upogiba pa poveča mišično moč in pomaga pri iztegu noge. Smučar z opornico pridobi 33 % več moči in vzdržljivosti, zato lahko smuča z večjo intenzivnostjo in uživa ob vijuganju z manj napora. Večja moč mišic lajša bolečine v nogah in kolenih, utrujenost mišic pa nastopi bistveno kasneje. Vzmetenje zmanjša sunke in vertikalne obremenitve kolena za 40 %, hkrati pa razbremeni tudi kolke in hrbet.

"S SKI MOJO OPORNICO LAHKO SMUČAM VES DAN."

Komu je namenjena Ski Mojo opornica?

Ski Mojo je primerna za uporabo pri vseh športih na snegu, predvsem pa je namenjena smučarjem, ki želijo:

  • izboljšati svojo zmogljivost,
  • ublažiti bolečine in razbremeniti kolena, stegna, kolke in hrbet,
  • več sigurnosti med smučanjem in zmanjšati tveganje za poškodbe,
  • smučati dalj časa in kasneje občutiti utrujenost mišic.
ski-mojo3
ski-mojo-opornice2

 

Uporaba

Na voljo so 3 različice, Gold, Silver in Blue, ki se med seboj razlikujejo po moči vzmeti in primernosti različnim težam. Ski Mojo Silver je namenjena smučarjem s težo med 55 in 85 kilogrami, Ski Mojo Gold pa tistim, ki tehtajo nad 75 kg.

Opornica je sestavljena iz pasu, glavnega dela z vzmetjo s stikalom za aktivacijo vzmetnega sistema, opore kolena z gibljivo glavo ter vijakov za pritrditev na smučarske čevlje. Namestitev opornice je hitra in traja približno dve minuti ter je pod hlačami nevidna.

Pred prvo uporabo je potrebno pripraviti sestavne dele opornice in opraviti nekaj prilagoditev. Ob nakupu je vzmet nastavljena na najmanjšo moč in ne deluje, saj mora biti začetna namestitev opravljena v položaju izključene vzmeti. Potrebno je: prilagoditi vzmet s pomočjo priloženega imbus ključa svoji teži, prilagoditi trakove pasu na ustrezno dolžino in spoj z nogo prestaviti na ustrezno mesto na zunanjo stran stegna, nastaviti primerno dolžino nog ter namestiti zaponke na smučarske čevlje za spoj z nogami. Ko končate s prilagajanjem in spajanjem sestavnih delov ter namestite opornico na nogo s pomočjo velcro trakov, mehanizacijo vključite s premikom ročke navzdol in nato stegnite nogo. Tako je vzmet aktivirana in poskrbi za učinkovito delovanje opornice.

Opornica Ski Mojo Silver

Je prva specializirana opornica za smučanje in vse ostale športe na snegu, ki poveča zmogljivost smučarja, pri tem pa varuje spodnje ude in sklepe. Namenjena je smučarjem s težo med  55 in 85 kg, ki si med smučanjem želijo več sigurnosti za bolj intenzivno smučanje.

ski-mojo-silver

Opornica Ski Mojo Gold

Je prva specializirana opornica za smučanje in vse ostale športe na snegu, ki poveča zmogljivost smučarja, pri tem pa varuje spodnje ude in sklepe. Namenjena je smučarjem, težkim nad 75 kg, ki si med smučanjem želijo več sigurnosti za bolj intenzivno smučanje.

ski-mojo4