Novice NOVOSTI: Smučarska oprema 2020 – ATOMIC, SALOMON


NOVOSTI: Smučarska oprema 2020 – ATOMIC, SALOMON


Zima se počasi zaključuje, pomlad je pred vrati. V mesecu marcu lahko doživete najlepše čare spomladanske smuke. Razvajanje na terasi z manj oblačili na toplem sončku je definitivno eden najboljših užitkov. Če pa imate še prave smuči za spomladanske razmere, ko so vremenske razmere bolj tople in je sneg »južen« (srež) se je z allmountain smučmi voziti sanjsko.

Kljub temu, da smo še vedno v sezoni 2018/19 je vedno zabavno pogledati naprej, kakšne novosti proizvajalci v smučarskem svetu pripravljajo za naslednjo sezono. Želimo vam predstaviti nekaj novosti in sprememb za naslednjo sezono 2020, ki bo prišla jeseni 2019. Od lažjih smučarskih čevljev do novih smuči pri Atomicu in Salomonu.

ATOMIC

Po nekaterih velikih spremembah in novih izdelkov v letu 2019 se Atomic večinoma drži manjših sprememb obstoječih modelov za leto 2020, z eno veliko izjemo. Njihov clj je ponuditi več tehnologije za večjo širino smučarjev predvsem pri seriji Redster. Serija Redster X, ki je nova v tej sezoni, zdaj vključuje širše možnosti. Ena od novih smuči pri Atomicu iz linije Redster so smuči Redster X9 »Widebody«, ki so pod čevljem širine 75mm. Ta smučka bo odlična za smučarje, ki si želijo zmožnosti Redsterja, a so zaradi svoje širine manj agresivne in bolj igrive smučke primerne tudi za po razritih terenih in spremenljivih pogojih po progi.

Atomicova velika predstavitev za leto 2020 je nova linija izdelkov “Savor”, ki je osredotočena na enostavnost in udobje. Enostavno, dostopno, sodobno in priročno. To vključuje tudi nove smučarske čevlje Savor z »zadnjim vhodom«, ki lahko spominjajo na čevlje iz starih časov, čeprav so zagotovo uspešnejši. Priljubljeni Hawx XTD dobi tudi manjše spremembe, ki dobijo podplat Gripwalk, nove zaponke, novo podlogo in boljši pašček za zapenjanje. Vezi Atomic Shift ostajajo nespremenjene, tako Bentchetler 120 kot Bentchetler 100, razen grafičnih posodobitev. Ne smemo pozabiti na njihovo novo čelado Savor GT AMID – njihovo najobsežnejšo zaščito glave in očala Count 360 HD RS s kristalno tehnologijo za neverjeten kontrast in vidljivost.

NOVOSTI-ATOMIC-2020-1

SALOMON

Lanska največja Salomonova novost in nasploh v smučarskem svetu od celotne smučarske opreme so vezi Shift, ki pa se v letu 2020 ne spreminjajo. Največja novost za sezono 2020 je nova linija smučarskih čevljev S/Pro, ki zamenjuje X Pro, ta pa je bila zadnje štiri sezone najbolje prodajna linija čevljev na svetu. S/Pro linija čevljev prinaša prilagoditev, udobje, nižjo težo in hkrati vrhunski prenos moči na smuči. Torej razmerje med težo in prensom moči je resnično neverjeten. Opremljeni so z tudi brezšivnimi notranjimi čevlji pri S/PRO-ju kot tudi pri S/MAX liniji smučarskih čevljev. Vse smuči iz QST serije dobijo novo konstrukcijo s katero so smučke še bolj igrive in stabilne v vseh razmerah na vseh terenih. Serija S Force je popolnoma nova linija smuči s širšo širino smuči. Odlikuje jih odlično razmerje med stabilnostjo in hitrostjo. S 15m radija pa omogočajo vsestransko vožnjo pri dolgih in kratkih zavojih.

salomon-novosti-2020-5

novosti-slomon-2020-4