Novosti pri smučarskih čevljih za sezono 2018/2019 - Koala
Novice Novosti pri smučarskih čevljih za sezono 2018/2019


Novosti pri smučarskih čevljih za sezono 2018/2019


Za letošnjo sezono so proizvajalci smučarskih čevljev pripravili kar nekaj novosti in novih modelov smučarskih čevljev.  Vsak proizvajalec ima v ponudbi različne modele, različnih trdot, dolžine in širine v različnih segmentih. vseeno pa je prava izbira smučarskega čevlja odvisna predvsem od vaše noge. Ker se stopala močno razlikujejo med seboj, potrebuje vsak smučar čevlje, primerne svojim nogam. Predstavili vam bomo nekaj novosti in novih modelov različnih proizvajalcev za sezono 2018/19.

fischer-ranger-free-clanek1

 

FISCHER RANGER FREE je visokozmogljiv freeride smučarski čevelj, ki ga odlikuje izjemna lahkost in odličen performance pri smučanju in hkrati ponuja lahkotno gibanje pri hoji navkreber. Mehanizem HIKE/SKI nam omogoča, da lahko spreminjamo funkcijo na SKI ali HIKE odvisno od našega namena in trenutka ali bomo smučali ali hodili navkreber. Zunanja školjka je iz posebnega materiala Grilamid, ki je izredno lahek. Širina čevlja je 99mm, model pa je na voljo v treh različnih trdotah 130, 120 in 100. Podplat je GripWalk z Vibram® gumo, ki odlično pomaga pri prečkanju izpostavljenih delov in po ledu. Z optimizacijo vsake komponente so dosegli zavidljivo nizko težko 1540 gramov. Čevlji imajo tudi nastavek za vezi Dynafit. Tudi 3-D preoblikovan notranji vložek Active Fit Zone, ki se lahko termično oblikuje za popolno prileganje. Čevelj, ki je ultra lahek in vsestranski je tisto, kar potrebuje vsak smučarski entuziast!

 

novosti--clanek-nordica-promachine

 

NORDICA PROMACHINE so popolnoma novi smučarski čevlji in so serija čevljev, ki  je najlažja in kljub temu udobna serija zmogljivih vsestranskih čevljev, ki so jo kadarkoli razvili. Širina školjke je 98 mm, notranji čevelj je anatomsko oblikovan 3D, ki se popolnoma prilagaja in s tem naredi čevlje izjemno zmogljiv in udoben. TFC oziroma konstrukcija Tri Force Shell je kombincaija treh različnih materialov iz plastike, ki omogočajo maksimalno moč, nizko težo in preprosto obuvanje in sezuvanje. S tehnologijo Infrared omogočajo prilagajanje čevlja na nogo in blaženje pritiska na občutljivejših delih nog. Prav tako pa se lahko prilagajajo notranji čevlji s Custom Cork Fit tehnologijo, ki poleg boljšim prilagajanjem na noge dajejo večji nadzor. Z materialom Isotherm dobro odvajajo vlago in noge ohranjajo suhe in tople. Na notranjem čevlju je prilagodljiv tudi jezik, ki še dodatno omogoča prilagodljivost in udobje. Zatezni pašček je Power Driver, ki pripomore k boljšemu prenosu čevlja na smuči. Podplati so iz Michelin Gripwalk, ki imajo odličen oprijem na vseh podlagah in večje udobje med hojo. Podplati so zamenljivi. Promachine so odlična izbira, če želite visoko zmogljive a hkrati udobne smučarske čevlje.

 

salomon-s-max-clanek1

 

SALOMON S/MAX so popolnoma prenovljena serija smučarskih čevljev, ki so jo opremili z novo tanjšo konstrukcijo CoreFrame. Školjke so ojačane s steklenimi vlakni, kar čevlju da večjo lahkotnost, gibljivost in stabilnost. Zunanja školjka se termično oblikuje, kar pomeni da se prilagaja po nogi. Širina školjke je 98mm, vendar se zaradi termičnega prilagajanja razširijo tudi do 104mm. Prav tako so prenovili notranji čevelj My Custom Fit 3D, ki ima popolnoma novo obliko in je brezšiven ter se termično oblikuje po nogi. Custom Shell HD tehnologija je izboljšana, še hitrejša in bolj učinkovita.

 

head-vector-rs--clanek1

 

HEAD VECTOR RS  so smučarski čevlji iz serije High Performance. Ta kombinacija združuje tehnologijo iz racing čevljev s širino 98mm in s funkcijami, s katerimi je čevelj bolj udoben, učinkovit in dostopen tudi za smučarje z ožjo nogo. Vector smučarski čevlji uporabljajo tehnologije, s katerimi se lahko čevlji v celoti prilagodijo. Za to poskrbita tehnologiji Perfect Fit 3D in letošnja novost Liquid Fit. To je tehnologija pri kateri s pomočjo injekcije in tekočega parafina vbrizga le-tega v pripravljene žepke, nameščene na delih notranjega čevlja pri skočnih sklepih v procesu prilagajanja. Zaradi te tehnologije se poveča prilagoditev notranjih čevljev z zapolnitvijo praznin ter se poveča zadrževanje pete v notranjem čevlju.

 

tecnica-clanek1

 

TECNICA ZERO G TOUR PRO. Za sezono 2018/19 je Tecnica popolnoma spreminla svojo linijo turnih čevljev Zero G. Novi čevlji imajo popolnoma novo obliko zunanje školjke, z izredno nizko težko. Čevlji so trije različni modeli  v treh različnih trdotah 130, 120 in 110. Zaradi kombinacije karbona in Grilamida (izredno lahka plastika) v zgornjem delu čevlja tehtajo samo 1320 gramov. S tehnologijo C.A.S. ima zunanja školjka možnost termične prilagoditve na določenih mestih. Pohodna funkcija dosega 55° razpona gibanja in nastavitev prednjega nagiba 12-13°. Notranji čevelj je ultra lahek – LIGHT FIT in z vezalkami. Čevlji so odlična izbira za vrhunske in dobre turne smučarje.

 

Vaši smučarski čevlji so center za kontrolo in vodenje smuči, zato je zelo pomembno, da imate smučarske čevlje, ki so pravi za vašo nogo. Da pa bo vaš smučarski dan popoln in ker ima vsak posameznik edinstvena stopala priporočamo še fino nastavitev smučarskih čevljev. Izdelovanje notranjih vložkov, prilagajanje zunanjega čevlja po nogi, ulivanje notranjega čevlja po nogi…