Novice NORDICA NOVOSTI – 2023/2024 MODELI, KI POSTAVLJAJO NOVE STANDARDE SMUČANJA


NORDICA NOVOSTI – 2023/2024 MODELI, KI POSTAVLJAJO NOVE STANDARDE SMUČANJA


NORDICA

je že leta ena najbolj priljubljenih proizvajalk smučarske opreme za vse ljubitelje zimske sezone – od najboljših tekmovalcev svetovnega pokala do prostočasnih ljubiteljev belih strmin. Z letošnjimi modeli so želeli preizkusiti, ali lahko svojo izjemno zmogljivost dvignejo še na višji nivo – in to jim je tudi uspelo.

Želeli so še izboljšati svoje smuči, zato so začeli s testiranji in raziskavami, ki so privedle do smuči, ki so imele izjemen prenos moči, absorbirale so vibracije s proge in ustvarjale tako gladke in samozavestne vožnje, kot še nikoli prej.

Za to je zaslužna najnovejša revolucionarna tehnologija Double Core sredica, ki v kombinaciji z leseno sredico in dvojnim slojem titana poskrbi za neprimerljivo preciznost in odzivnost. V sredini te »sendvič« konstrukcije je Pulse sloj, ki skupaj z dvema lesenima sredicama na vsaki strani absorbira vibracije za manjše tresenje na progi in bolj gladke vožnje. Lesena sredica, ki je duša smučke, je s tem ojačana in lahko pokaže svojo zmogljivost, živahnost in stabilnost v polni luči. Sredica je še ojačana z dvojno plastjo titana, ki zagotavlja maksimalen prenos moči, natančnost in nadzor na smučmi.

To tehnologijo lahko preizkusite tudi vi, z Dobermann DC in Spitfire DC kolekcijo.

nordica5
NORDICA4
Smuči DOBERMANN DC - tekmovalni nagon

Celotna serija je zasnovana posebej za najzahtevnejše smučarje, ki od svojih smuči pričakujejo preprosto največ. Rezultat večletnih raziskav in testiranj so smuči, ki bodo kljub izjemni hitrosti v zavojih mirne. Z zasnovo po vzoru najboljših tekmovalnih smuči so kot nalašč za smučarje, ki se radi preizkušajo v rekreativnih tekmovanjih ali želijo le najbolj zmogljive smuči na progi.

Konstrukcija z dvojnim jedrom Double Core je na voljo tako v tipičnem slogu za veleslalom, ki ga ponuja Dobermann GSR DC Fdt, kot za slalom, ki ga ponuja Dobermann SLR DC Fdt. Da bi še dodatno predstavili zmogljivosti tehnologije Double Core, so razvili popolnoma novo smučko, ki združuje najboljše iz njihovih slalomskih in veleslalomskih tekmovalnih modelov – Multigara. Ta model vsebuje Multi Radius Sidecut konstrukcijo, ki s slalomsko konico in veleslalomskih repom omogoča enostavno menjavanje kratkih ter dolgih zavojev. Čeprav je zakoreninjena v tradiciji, Multigara s ponosom ponuja vpogled v prihodnost – prihodnost, ki združuje vsestranskost z zmogljivostjo brez meja.

Smuči SPITFIRE DC – pripravljene na vožnjo, kjerkoli in kadarkoli

Skozi leta si je kolekcija Nordica Spitfire prislužila zveste privržence med smučarji, ki svoje dneve najraje preživljajo na zasneženi progi. Da bi bolje izpolnili potrebe teh smučarjev, so se odločili, da bodo kolekcijo Spitfire združili z njihovo novo tehnologijo Double Core, a z bolj lahkotno konstrukcijo kot agresivnejše Dobermann smuči. To je privedlo do ustvarjanja dveh novih širin, ki služita kot temelj linije Spitfire. Za trd sneg in urejena pobočja so razvili smuči s pasom 68 mm, za mehkejši sneg ter bolj raznolike terene in pogoje pa je narejen model s 74 mm pasom, ki skrbi za neverjetno vsestranskost.

Smuči DOBERMANN FIS – brez konkurence

Ko je čas, da date vse od sebe, so smuči iz kolekcije Dobermann FIS edina izbira. Zasnovane z obsežnimi povratnimi informacijami nekaterih najboljših smučarjev na svetu, vključno s Felixom Neureutherjem, Dominikom Parisom in Fritzom Dopferjem, poskrbijo za najbolj zahtevne tekmovalce, ki se zadovoljijo samo z najboljšim. Zahvaljujoč svoji neprimerljivi zmogljivosti in natančnosti ohranjajo zaupanje in vam pomagajo doseči vaš pravi potencial. Z Dobermann smučmi lahko vaše sanje postanejo resničnost.

Energy 2 Ti WC konstrukcija združuje najboljše razmerje lesene sredice in trdnega sloja iz titana za izjemen nadzor in odzivnost, ki povečata vašo samozavest in zmogljivost. Kombinacija odlično absorbira vibracije s proge, se živahno odziva na teren ter nudi stabilnost in ostrino pri hitrih zavojih.

Nekoliko debelejša tekmovalna podložna plošča Piston Plate dodatno izboljša prenos sil in vam da pogon, ki ga na progi potrebujete za hitrejše rezultate, saj na ciljni črti včasih odločajo le stotinke.

Na voljo sta slalomska Dobermann Sl Wc Dept Plate in veleslalomska Dobermann Gs Wc Dept Plate različica.

Smučarski čevlji DOBERMANN 5 – hitrost je njihovo gorivo

Peta generacija Dobermann kolekcije, ki navdušuje sam vrh smučarskega sveta, je z novimi izboljšavami prilagojena potrebam predanih smučarjev, ki hrepenijo po hitrosti in obožujejo čiste zavoje.

Zunanja školjka je ustvarjena z najbolj anatomsko obliko možno, ki hkrati zmanjša težo čevljev, izboljša preciznost in poudari Dobermann učinkovitost. Prehod med školjko in manšeto omogoča izjemen prenos moči. Povsem nova manšeta s Tri-Force konstrukcijo združuje neverjetno stabilnost in gladko upogibnost, ki jo je mogoče zlahka prilagoditi za nadzor prenosa moči. To poveča podporo in pospeši odziv, hkrati pa zmanjša težo. Tanjši notranji vložek zagotavlja natančno, prefinjeno prileganje v vseh smereh, ki dodatno poveča nadzor na progi in ne postavlja pritiska na občutljive točke. Kot rezultat te popolnoma nove konstrukcije in vložka, ima Dobermann 5 zmanjšano dolžino podplata za 5 mm, kar pa omogoča bolj naravno upogibanje smuči in doseganje vašega pravega potenciala.

NORDICA-1
NORDICA3
Smučarski čevlji DOBERMANN RD 5 – brez konkurence

Tekmovalni smučarski čevlji serije Dobermann RD so med tekmovalci v svetovnem pokalu, mladinci in najboljšimi rekreativnimi smučarji znani kot legendarni čevlji. Zasnovani so, da potešijo potrebe vseh tekmovalcev, saj nudijo najboljšo stabilnost, oprijem in natančnost – ne glede na to, kako težka je proga in konkurenca. Popoln oprijem noge in popolna količina prenesene energije na smuči premikata meje v tekmovalnem smučanju in za izredne rezultate skrbita že več kot 14 let.

Od klasične Dobermann 5 kolekcije se razlikuje v večji tekmovalni zmogljivosti in inovativnem vložku Heel Link, ki povezuje hrbtni del vložka z zaponkami za bolj tesen oprijem v vse smeri, pričvrstitev pete v pravilno pozicijo ter natančno prileganje stopalom, brez nepotrebnega pritiska na občutljive predele. Tanjši dizajn poveča odzivnost na dražljaje, maksimalni upogib naprej in večje udobje, z zatezanjem na ježka pa se vložek premika v skladu z vašo golenico.

 

Leta 1999 so Dobermann čevlji ponesli na vrh olimpijskega prvaka Kjetil Andre Aamodta, ki še danes drži rekord za 8 olimpijskih medalj, 4 medalje iz svetovnega pokala in 1 slalomski svetovni pokal. Nordicini ekipi je bilo naročeno naj izdela čevlje, ki so preprosto na vrhu in izstopajo od drugih – in to jim je tudi uspelo, saj so Nordicini Dobermann čevlji so že desetletja sopomenka za neprimerljivo zmogljivost.

nordica7
Smučarski čevlji UNLIMITED – tam kjer meje ne obstajajo

Brez kompromisov je ta smučarski čevelj izjemen korak naprej v Nordicini zbirki za turno smučanje. Njegova Tri-Force konstrukcija s plastiko treh gostot izboljša čevelj po celotni površini. Aluminijast ski-walkmehanizem poveča prenos moči pri spustu, hkrati pa nudi izjemen obseg gibanja pri vzpenjanju. Žični sistem zapiranja čevlja ovije vaše stopalo za natančno in udobno prileganje, medtem ko vam njegova spodnja zaponka omogoča, da zlahka sprostite celoten sistem med hojo. Podplat čevlja Unlimited Michelin® GripWalk® z Dynafit®, ki ponuja neverjeten oprijem in zmogljivost, je združljiv tako s standardnimi kot s turnimi vezmi. In če podplat iz sezone v sezono izpostavljate skalnatemu terenu, ga je mogoče enostavno zamenjati zahvaljujoč njegovi zasnovi z vijaki. Od zdaj naprej nobena pustolovščina ne bo več nemogoča s temi čevlji.