Novice Nahrbtniki Deuter


Nahrbtniki Deuter


Za podjetje Deuter bi lahko rekli, da imajo veliko strast do gorskih športov in nenehno iščejo nove izzive ter uživajo v svojem delu, ki ga opravljajo. Nad družino Deuter se navdušuje vedno več ljudi, kar za njih pomeni, da so zanesljiv partner, ki izkazuje ljubezen do narave s trajnostnim pristopom.

Ime podjetja je nastalo iz priimka, katerega je leta 1898  ustanovil Hans Deuter. Njihovi začetki so najbolj znani po izdelovanju poštnih torb in konjskih sedel. Pri prvi odpravi v Pamir,ki je bila leta 1928 je Deuter z nahrbtniki opremil izkušene alpiniste, kateri so jim bili z izkušnjami in mnenji v veliko pomoč pri izdelavi njihovih produktov. Z ekspedicijo z Hermannom Buhl na Nanga Parbat pa je Deuter razvil in izdelal nahrbtnik Tauern, kateri je postavil izredno visoke standarde in je postal prava zvezda v podjetju Deuter. Zagotovo je to nahrbtnik, ki je Deuterju prinesel uspeh za skoraj 30 let.

zacetki-nahrbtniki-deuter
nahrbtniki-deuter-zacetki1
nahrbtniki-deuter-zacetki

V času vojne je Deuter razširil svojo ponudbo na šotore, pri izdelavi nahrbnikov pa je začel uporabljati nov material – najlon in s tem postavil nove norme na trgu. V Nemčiji je Deuter postal vodilni proizvajalec nahrbtnikov. Na olimpijskih igrah leta 1972v Munchenu je Deuter opremil športniki s športnimi in potovalnimi torbami. Leta 1989 se je podjetje Deuter preimenoval iz “Deuter AG” v “Deuter Sport & Leather Gmbh”. Leta 1990 so izdelali prvi kolesarski nahrbtnik Bike 1, kasneje pa razširili svojo ponudbo tudi na spalne vreče.

zacetki3-nahrbtniki-deuter

In kaj pri Deuterju najbolj cenijo:

  • Velik pomen dajemo dobremu poslovnemu okolju, zato uživajo v svojem delu, so motivirani in predani svojemu delu, da navdihujejo svoje stranke.
  • Za temeljno delovno etiko sta značilna zaupanje in odprtost v medsebojnih odnosih.
  • Njihovi izdelki so namenjeni predvsem uporabi v naravi.
  • Deuter si prizadeva za dolgoročni uspeh. Denarna podlaga za varno prihodnost ni kratkoročno maksimiranje dobička, ampak celoten sveženj ekonomskih, ekoloških in socialnih dejavnosti.
  • Skrbijo za izobraževanje mladih, tako glede njihove osebnosti kot strokovnega znanja.

  • Ker je za njih pomembna varnost je Deuter član fundacije Fair Wear (Fear Wear Foundation-FWF), ki člane zavezuje k visokim  delovnim in socialnim standardom delavcev. Želijo varno delovno mesto, pa tudi primerno plačilo, ki daje podjetju odličen ugled in trajnostni podjetniški pristop. Velik pomen dajejo dobremu poslovnemu okolju.

  • Zanesljivost ima za njih osrednjo vlogo. Sprejemajo odgovornost za napake s poslanstvom da jih vedno odpravljajo v korist njihovih strank.

  • Specializacija jim omogoča, da delajo tisto, kar najbolje naredijo. To je edini način, da so inovativni in naredijo korak več pred ostalim trgom. Ključni dejavnik je, da Deuter živi od velike zaželenosti svoje blagovne znamke.
  • Njihov cilj je doseči najvišjo raven usposobljenosti. Želijo popolnoma razumeti in obvladati vse, kar počnejo.
deuter-ruzaki
deuter-ruzaki2

Deuterjeva nova gradnja v Gersthofnu pri Augsburgu, zgrajena konec leta 2012, ustreza visokim okoljskim standardom.

Deuter že vrsto let podpira Nepalhilfe Beilngries. Najstarejša osnovna šola Shanti Nikanja v Katmanduju, glavnem mestu Nepala, je leta 2011 izgledala kot ruševina, je bila leta 2013 obnovljena s finančno podporo Deuterja in uradno odprta. Deuter je podaril tudi 300 šolskih nahrbtnikov in svinčnikov. Od takrat ljudje kličejo šolo  “šola Deuter”.

deuter-sola

Nahrbtniki Deuter so popolnoma prilagojeni svojim uporabnikom!

Glede na njihovo namembnost vemo, da sta pravilna namestitev nahrbtnika lahko ključnega pomena. Ravno zaradi tega Deuter razvija nahrbtnike z različnimi gorniškimi aktivnostmi. Imajo funkcije, kot so nastavljiv pas okrog bokov ali različni nastavki za čelade. Za ženske obstaja cela serija, ki je bila zasnovana posebej za žensko anatomijo. Ponujajo pa tudi modele za ljudi z daljšimi hrbti.

SL kolekcija: primerna za ženske!

Ekipa, ki jo sestavljajo oblikovalci in vrhunski športniki, je odgovorna za razvoj ženske linije SL, za katere je značilno:

Krajši hrbet: Ženske imajo ponavadi nekoliko krajši hrbet kot moški, zato je hrbtišče nahrbtnika  prilagojeni ženski anatomiji

Ožje naramnice: naramnice SL imajo izrazito S-obliko in imajo mehkejše robove po zunanjih straneh. Poleg tega se konci trakov ozko zožijo – za popolno prileganje na predelu ramen. Ožje naramnice so zasnovane tako, da ustrezajo ožjim ženskim ramenom.

Pas okrog kolkov: pas stožaste oblike, ki popolnoma ustreza ženski anatomiji.

nahrbtnik-deuter-sl

Serija EL (Extra Long): prileganje za daljše hrbte

Nahrbtniki Extra Long (EL) ponujajo popolno udobje nošenja za višje ljudi! Športniki, visoki med 1,85 in 2,00 metra, pogosto težko najdejo nahrbtnike, ki jim ustrezajo. Hrbtišča najbolj priljubljenih modelov nahrbtnikov Deuter so zato podaljšali za šest do devet centimetrov, da bi ustrezali tudi osebam z daljšim hrbtom. Nahrbtniki serije Extra Long (EL) ponujajo tudi večjo količino prostora z večjo prostornino.

Popolno udobje za nošenje za vas

Vsaka oseba je edinstvena. Vsaka aktivnost na prostem ima svoje posebne izzive. Pri Deuterju so razvili razvili različne hrbtne sisteme z namenom, da se različnim uporabnikom prilagajajo posebnim zahtevam. Če ste kolesar, plezalec ali pohodnik potrebujete hrbtišče, ki bo ustrezalo vašim zahtevam in funkcijam.

deuter-treking
deuter-climb