Smuči Smuči Blizzard Firebird SRC WC-Piston FL+PL

Blizzard

Smuči Blizzard Firebird SRC WC-Piston FL+PL

799,99

Smuči Blizzard Firebird SRC WC-PISTON (FL+PL) so prototip tekmovalnih slalomskih smuči. V notranji zgradbi imajo tekmovalne nastavitve, ki v kombinaciji s kratkim radijem ustvarjajo pravo orožje za kratke in hitre zavoje. Od osnovnega SRC modela se razlikujejo po podložni plošči in večji togosti pod čevljem.

 

Dolžine: 155, 160, 165, 170 cm

Geometrija smuči: 121-68-105 mm (165 cm)

Radij: 12,5 m (165 cm)

Brezplačna poštnina pri nakupu nad 100€

Nakup brez tveganja 15 dnevna garancija za vračilo izdelkov.

Opis

Smuči Blizzard Firebird SRC WC-PISTON (FL+PL) so slalomski model v seriji Firebird, kjer so pod okriljem avstrijskega inženiringa nastale najboljše Blizzard race smuči, ki jih odlikuje natančnost, stabilnost in okretnost. Ta model je opremljen s podložno ploščo World Cup Piston Control, na katero se lahko namestijo Markerjeve tekmovalne vezi poljubne moči. S to ploščo so smuči bolj toge pod čevljem, zato so vožnje pri višji hitrosti mirnejše, so pa malenkost manj igrive na prelomnicah in pri nižji hitrosti. Smuči visoko zmogljivost dosegajo s tekmovalno konstrukcijo, ki v kombinaciji karbonskih tehnologij C-Armor in C-Spine ter dodatne ojačitve z dvema slojema titana poskrbi za neverjetno moč, izreden prenos energije in stabilnost, ki jo od smuči zahtevajo vožnje pri visokih hitrostih. Smuči s Sandwich Compound Sidewall (Ti) konstrukcijo dosegajo najvišji nivo učinkovitosti pri Blizzardu. Lesena sredica smuči je ojačana z dvema polnima plastema titana, ob straneh pa so polne bočne stranice, ki zagotavljajo torzijsko togost in enakomeren pritisk po vsej dolžini smuči. Rezultat tega je boljši prenos energije, stabilnost, nadzor in večja zmogljivost. Tehnologija C-Armor označuje plast dvosmernih karbonskih vlaken, ki se nahaja nad zgornjo plastjo titana in je nameščena med oba robnika na sredini smuči, neposredno pod podložno ploščo. Ta karbonski vstavek nudi dodatno oporo smučem v srednjem delu in zagotavlja večji nadzor, moč in stabilnost smuči. Drugi dve plasti dvosmernih karbonskih vlaken, poimenovani kot tehnologija C-Spine, pa sta nameščeni navpično med lesene plošče, ki tvorijo sredico, in so razvrščene po vsej dolžini smuči od konice do repa. Prednosti te tehnologije so vidne pri prehodu iz zavoja v nov zavoj in se kažejo v večjem odboju, maksimalnemu prenosu energije in boljši odzivnosti robnikov. Zasnovanost smuči s Full Camber profilom zagotavlja boljši nadzor na ledenih progah in hitrejši prehod iz robnika na robnik.

Firebird SRC WC-PISTON so race smuči, ki se od tekmovalnih smuči razlikujejo po nekoliko mehkejši zgradbi in so z večjo upogljivostjo prilagojene rekreaciji. Namenjene so boljšim smučarjem, ki pričakujejo več od smuči. Primerne so za vožnje po urejenih progah, zelo dobro pa se odrežejo tudi v najtežjih razmerah, kot sta led in umeten sneg.

Tehnične lastnosti:

 • Dolžine: 155, 160, 165, 170 cm
 • Širina zgornjega dela smuči: 121 mm (165 cm)
 • Širina smuči pod vezmi: 68 mm (165 cm)
 • Širina spodnjega dela smuči: 105 mm (165 cm)
 • Radij: 12,5 m (165 cm)
 • Kompatibilne z vezmi Marker 12, 16, 18, 24
 • Podložna plošča: World Cup Piston Control
 • Namen: Race
 • Full Camber profil smuči
 • Sandwich Compound Sidewall (Ti) konstrukcija smuči s titanom in polno bočno stranico
 • Tekmovalna konstrukcija s karbonskima tehnologijama C-Armor in C-Spine

Dodatne informacije

Znamka

Namen

Wc-fis

Spol

Unisex

Velikost

165, 170

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Smuči Blizzard Firebird SRC WC-Piston FL+PL”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

seven − 7 =